Solceller och batterilagring Kungsbacka

Solceller med batterilagring är en smart kombination för att utnyttja solenergin på det mest effektivaste sättet. Vi är certifierade partners med bland annat Enequi, Raychem samt Schneider.

Fördelar med solceller och batterilagring?

Solceller med batterilagring är en smart lösning för att både spara pengar och bidra till en bättre miljö. Genom att installera solceller med batterilagring kan du minska eller helt eliminera dina höga elräkningar på sommaren och även på vintern. Detta kan leda till betydande besparingar på lång sikt.

Dessutom är solceller och batterilagring förnybara energikällor som inte avger några växthusgaser, vilket minskar den negativa påverkan på miljön. Genom att optimera systemet och anpassa batterilagringen efter din dagliga elförbrukning kan du också minska dina elkostnader ytterligare.

Ett annat fördel med solceller och batterilagring är att systemet kan hämta in elpriset automatiskt och ladda batteriet när det är som billigast. Detta kan bidra till att dynamiskt kapa effekttopparna i din elförbrukning och jämnt fördela belastningen på elnätet.

Genom att installera solceller med batterilagring kan du spara på elkostnader och skapa en jämnare belastning på elnätet, samtidigt som du bidrar till en bättre miljö.
 

  Vill du bli uppringd?


  Vanliga frågor om solceller och batterilagring

 • Varför vill man kapa effekttoppar?

  Effektabonnemang på elavtalet är i dag vanligt för företag och stora fastighetsägare där konsumtionen av el är större än för en villaägare. Elnätet i Sverige är gammalt och kapaciteten närmar sig vad nätet klarar av under intensiva perioder när många människor behöver el samtidigt. Vid dessa tillfällen uppstår effekttoppar – många vill ha ut mycket effekt från elnätet samtidigt och då stiger priset. De som äger elnäten och levererar elen vill dämpa efterfrågan vid dessa toppar och sprida ut den över dygnet. Därför införs effekttariffer som innebär att du betalar mer för elen om du överskrider en viss förbestämd effekt (kW).

 • Vad innebär dynamisk kapning av effekttoppar?
  Dynamisk kapning av effekttoppar involverar användningen av batterilagringssystem för att hantera och minska effekttoppar i elförbrukningen. Istället för att enbart möta effekttoppar genom att använda traditionella kraftverk kan detta dynamiska tillvägagångssätt optimera energihanteringen genom att lagra överskottsel vid perioder med hög tillgång och sedan använda den under perioder med hög efterfrågan. Detta resulterar i en mer effektiv och kostnadseffektiv användning av elenergin.

 • Kontakta oss redan idag

  Om du har frågor kan du enkelt kontakta oss genom att ringa, mejla eller lämna dina kontaktuppgifter i formuläret ovanför. Om du istället vill boka en tekniker, klicka på "boka tekniker" och fyll i formuläret.

  Därefter brukar vi generellt sätt göra ett platsbesök och sedan skräddarsy offerten efter dina behov, vid offertaccept får du en orderbekräftelse samt ett datum för utförande.

  Varför välja oss?

  Vårt team av erfarna elektriker är dedikerade att erbjuda dig de bästa och tryggaste lösningarna inom elinstallationer. Oavsett om du behöver hjälp med säkra elinstallationer, smarta hem, solceller eller installation av elbilsladdare kan du lita på oss för att leverera högkvalitativa tjänster. Vi ser fram emot att hjälpa dig att uppfylla dina elektriska behov på ett pålitligt och professionellt sätt.

  Här finns vi

  DH Elkoncept AB
  DH Elkoncept AB
  19 Google omdömen
  oliver boström
  oliver boström
  2023-07-13
  Tomas Rosenholm
  Tomas Rosenholm
  2023-07-13
  Väldigt nöjd med installationen.
  Harald Eide
  Harald Eide
  2023-07-04
  Extremt proffsig och inte minst trevlig. Samtidigt är det inte fel när det är närinstallerat och jag kan bara ge mina starkaste rekommendationer.
  Jonatan Wadman
  Jonatan Wadman
  2023-06-28
  Jättefin hjälp med inkoppling av luftvärmepump. Tydlig och bra information. kan rekommenderas.
  Anders Nilsson Wilcken
  Anders Nilsson Wilcken
  2023-06-22
  Installation av solel, energilager samt laddare för elbil. Fint utfört arbete
  Rasmus Leandersson
  Rasmus Leandersson
  2023-06-22
  DH Elkoncept AB. Det självklara valet när man behöver kunniga och kompetenta elektriker!Rekommenderas starkt.
  Christer Öhman
  Christer Öhman
  2023-06-22
  Snabb respons och mycket bra information innan och efter utfört arbete
  Olle Katz
  Olle Katz
  2023-06-16
  Allroundkunnig, installerat elskåp etc till solvärme.
  Rolf Gustavsson
  Rolf Gustavsson
  2023-06-07
  Robert Vigarv
  Robert Vigarv
  2023-05-22
  Installation av smart energi lager från Enequi för en grön miljö grymt jobbat!