Elbilsladdare / Laddbox – Vad ska man tänka på?

sep 20, 2023

Antalet hushåll som väljer att investera i elbilar ökar stadigt. Detta ökande intresse för eldrivna fordon har medfört att husägare, företag och bostadsrättsföreningar nu aktivt utforskar möjligheterna att installera elbilsladdare / laddboxar vid sina bostäder eller anläggningar. Här är några viktiga överväganden att tänka på när det gäller inköp och installation av en elbilsladdare / laddbox i Kungsbacka för din bostad, ditt företag eller din bostadsrättsförening.

Identifiera behov och placering

Först och främst, tänk på var du normalt parkerar din elbil. Har du tillgång till ett garage, en carport eller en parkeringsplats nära en husvägg? I de flesta fall är det enklast att installera laddningsstationer nära din bostad eller företagslokal, där elen enkelt kan kopplas på och laddningsstationen kan monteras. Om du parkerar din elbil i en carport bredvid ditt hus eller på gården kan det vara nödvändigt att installera en laddstolpe, vilket ofta kräver viss markarbete. DH Elkoncept kan erbjuda skräddarsydda lösningar som passar ditt parkeringsbehov.

Välj rätt laddningseffekt

Det är viktigt att överväga vilken typ av elbil eller hybrid du kör, eftersom laddningstiden kan variera beroende på fordonets effekt. För fordon som vanligtvis står stilla under en längre tid, som hemma eller på jobbet, är normal laddning oftast tillräckligt. Snabbladdning, å andra sidan, ger en högre laddningseffekt och kortare laddningstid, men det kräver en starkare elektrisk infrastruktur och kan innebära en högre belastning. Normal laddning ger en längre laddningstid för samma mängd energi. Välj den laddningseffekt som passar din situation och ditt fordon bäst.

Utnyttja det gröna skatteavdraget

Under 2023 fortsätter det gröna skatteavdraget, vilket ger dig möjlighet att dra nytta av skattereduktionen som privatperson när du installerar en laddningsstation. Du kan få upp till 50% av kostnaden för laddboxen, installationen och materialet återbetalt.

För att vara berättigad till skattereduktionen måste du äga bostaden eller fastigheten där installationen utförs, och kom ihåg att den maximala skattereduktionen är 50 000 kr per person och år. Du måste även ha betalat tillräckligt med skatt under året.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis, med det ökande intresset för elbilar och det gröna skatteavdraget finns det starka incitament att överväga installationen av en laddningsstation. Genom att identifiera dina specifika behov, välja rätt laddningseffekt och dra nytta av skattereduktionen kan du göra övergången till elbilsanvändning mer praktisk och ekonomiskt fördelaktig för både privatpersoner och företag. Skaffa dig en elbilsladdare / laddbox i Kungsbacka, du också!

DH Elkoncept AB
DH Elkoncept AB
19 Google omdömen
oliver boström
oliver boström
2023-07-13
Tomas Rosenholm
Tomas Rosenholm
2023-07-13
Väldigt nöjd med installationen.
Harald Eide
Harald Eide
2023-07-04
Extremt proffsig och inte minst trevlig. Samtidigt är det inte fel när det är närinstallerat och jag kan bara ge mina starkaste rekommendationer.
Jonatan Wadman
Jonatan Wadman
2023-06-28
Jättefin hjälp med inkoppling av luftvärmepump. Tydlig och bra information. kan rekommenderas.
Anders Nilsson Wilcken
Anders Nilsson Wilcken
2023-06-22
Installation av solel, energilager samt laddare för elbil. Fint utfört arbete
Rasmus Leandersson
Rasmus Leandersson
2023-06-22
DH Elkoncept AB. Det självklara valet när man behöver kunniga och kompetenta elektriker!Rekommenderas starkt.
Christer Öhman
Christer Öhman
2023-06-22
Snabb respons och mycket bra information innan och efter utfört arbete
Olle Katz
Olle Katz
2023-06-16
Allroundkunnig, installerat elskåp etc till solvärme.
Rolf Gustavsson
Rolf Gustavsson
2023-06-07
Robert Vigarv
Robert Vigarv
2023-05-22
Installation av smart energi lager från Enequi för en grön miljö grymt jobbat!