Solceller med Batterilagring i Svenskt Klimat – 4 fördelar

aug 18, 2023

I den svenska kontexten, med sina variationer i klimat och långa mörka vintrar, kan idén om att investera i solceller med batterilagring framstå som en utmaning. Men i verkligheten har teknologi kommit långt, och solceller med batterilagring kan vara en smart och lönsam lösning även i det svenska klimatet. Denna artikel belyser 4 fördelar varför det är värt att överväga att köpa solceller med batterilagring i Sverige.

1. Solceller höjer värdet på ditt hus

Forskning från Sveriges Lantbruksuniversitet, ledd av Jonas Claréus, påvisade att solceller höjer värdet på huset. Samtidigt visade en undersökning av Booli i samarbete med SBAB 2022 också att solceller ökar fastighetsvärdet. Dessa studier bekräftar att solceller inte bara är en ekonomiskt klok investering utan också ett medel för att förbättra fastigheters värde och attraktivitet.

2. Bättre avkastning än pengarna på banken

Återbetalningstiden på solceller i Sverige ligger i snitt på mellan 10 till 14 år. Nedan kan du se en grov kalkyl där vi räknat på en genomsnittlig solcellsanläggning och dess återbetalningstid.

Återbetalningstid för en solcellsansläggning på 5kW:
Inköp av solcellsanläggning, efter grönt avdrag (20%): 85 000 kr
Förväntad besparing per år: 7500 kr
Antal år innan återbetalning (85.000 / 7.500): 11,3 år eller 11,3 % i avkastning

3. Grön-ROT för din solcellsinstallation

Du kan få rot-avdrag eller solcellsstöd om du vill installera solpaneler, vilket ger 20% rabatt på material- och installationskostnaden. Läs mer hos Skatteverket.

4. Större frihet och lägre energikostnad

Om du producerar egen el från en förnybar energikälla med batterilagring minskar du ditt inköpsbehov och blir mindre beroende av elmarknadens upp- och nedgångar.

Kontakta oss för att ta fram en offert på solceller med batterilagring I Kungsbacka, du också!

DH Elkoncept AB
DH Elkoncept AB
24 Google recensioner
Joel Göransson
Joel Göransson
2023-12-13
Jobbar som projektledare inom solenergi. Samarbetar en del med DH. Väldigt duktiga installatörer, lösningsorienterade, professionella. Ännu inte stött på något som DH inte löser! Grymma killar!
Patrick Flygare
Patrick Flygare
2023-12-12
Vi anlitade Olof på DH El koncept och vi är jättenöjda med deras service och kunskap, dom kom med förslag och lösningar, har bara gott och säga om detta företag
Henrik Nyman
Henrik Nyman
2023-10-26
Olof är en duktig elektriker, intresserad, kunnig och pedagogisk. Snygg installation av el till luft/vattenvärmepump, fläkt i kök samt tidsstyrning med plejd av pump till vvc. Hoppas få kunna anlita fler gånger.
Karin Hallgren
Karin Hallgren
2023-08-25
Gabriel gjorde installation av batterilager på ett proffsigt och bra sätt. Installationen skedde också nära inpå beställning - trots sommartid. Lätt att ha kontakt med och följde upp att allt var till belåtenhet. Rekommenderas.
Pierre Lavaine
Pierre Lavaine
2023-07-25
Gabriel och Olof installerade växelriktare och batterilager i 2 etapper. Det blev riktigt rent och snyggt! Dessutom är de jättetrevliga, ställer och svarar på frågor så att man som kund får det bästa utfallet av jobbet. Så nästa blir byte av elcentral.
oliver boström
oliver boström
2023-07-13
Tomas Rosenholm
Tomas Rosenholm
2023-07-13
Väldigt nöjd med installationen.
Harald Eide
Harald Eide
2023-07-04
Extremt proffsig och inte minst trevlig. Samtidigt är det inte fel när det är närinstallerat och jag kan bara ge mina starkaste rekommendationer.
Jonatan Wadman
Jonatan Wadman
2023-06-28
Jättefin hjälp med inkoppling av luftvärmepump. Tydlig och bra information. kan rekommenderas.
Anders Nilsson Wilcken
Anders Nilsson Wilcken
2023-06-22
Installation av solel, energilager samt laddare för elbil. Fint utfört arbete