Vet du att elen är säker? Gör en elbesiktning i Kungsbacka

nov 20, 2023

Vid en elbesiktning, så granskas och fastställs eventuella brister i ens elanläggning som måste åtgärdas. Det är särskilt viktigt att genomföra en elbesiktning exempelvis vid överlåtelse av en bostad, betydande förändringar i användningen eller belastningen av den elektriska anläggningen, samt om huset är byggt före 1970. Under elbesiktningen utvärderas om elinstallationerna är korrekt utförda och väl underhållna.

Det är viktigt att notera att en elbesiktning vanligtvis inte ingår i en standard överlåtelsebesiktning. Därför bör du anlita en certifierad elektriker som kan inspektera de elektriska installationerna i ditt nya hem, helst innan köpet. På så sätt minimerar du risken för elolyckor, eldsvådor och eventuella kostsamma tvister med säljaren. Om varken du eller den tidigare ägaren genomförde en elbesiktning i samband med överlåtelsen, är det klokt att göra det i efterhand för att identifiera eventuella brister i din elektriska anläggning.

Kontakta oss som certifierade elektriker i Kungsbacka för en elbesikning för att säkerställa att det är säkert att vistas i bostaden.

DH Elkoncept AB
DH Elkoncept AB
24 Google recensioner
Joel Göransson
Joel Göransson
2023-12-13
Jobbar som projektledare inom solenergi. Samarbetar en del med DH. Väldigt duktiga installatörer, lösningsorienterade, professionella. Ännu inte stött på något som DH inte löser! Grymma killar!
Patrick Flygare
Patrick Flygare
2023-12-12
Vi anlitade Olof på DH El koncept och vi är jättenöjda med deras service och kunskap, dom kom med förslag och lösningar, har bara gott och säga om detta företag
Henrik Nyman
Henrik Nyman
2023-10-26
Olof är en duktig elektriker, intresserad, kunnig och pedagogisk. Snygg installation av el till luft/vattenvärmepump, fläkt i kök samt tidsstyrning med plejd av pump till vvc. Hoppas få kunna anlita fler gånger.
Karin Hallgren
Karin Hallgren
2023-08-25
Gabriel gjorde installation av batterilager på ett proffsigt och bra sätt. Installationen skedde också nära inpå beställning - trots sommartid. Lätt att ha kontakt med och följde upp att allt var till belåtenhet. Rekommenderas.
Pierre Lavaine
Pierre Lavaine
2023-07-25
Gabriel och Olof installerade växelriktare och batterilager i 2 etapper. Det blev riktigt rent och snyggt! Dessutom är de jättetrevliga, ställer och svarar på frågor så att man som kund får det bästa utfallet av jobbet. Så nästa blir byte av elcentral.
oliver boström
oliver boström
2023-07-13
Tomas Rosenholm
Tomas Rosenholm
2023-07-13
Väldigt nöjd med installationen.
Harald Eide
Harald Eide
2023-07-04
Extremt proffsig och inte minst trevlig. Samtidigt är det inte fel när det är närinstallerat och jag kan bara ge mina starkaste rekommendationer.
Jonatan Wadman
Jonatan Wadman
2023-06-28
Jättefin hjälp med inkoppling av luftvärmepump. Tydlig och bra information. kan rekommenderas.
Anders Nilsson Wilcken
Anders Nilsson Wilcken
2023-06-22
Installation av solel, energilager samt laddare för elbil. Fint utfört arbete