Solceller och batterilagring

Kungsbacka

Installation av solceller i kombination med batterilagring är en smart lösning för att utnyttja solenergin på det mest effektivaste sättet.

Fördelar med solceller och batterilagring? 

Solceller med batterilagring är en smart lösning för att både spara pengar och bidra till en bättre miljö. Genom att installera solceller med batterilagring kan du minska eller helt eliminera dina höga elräkningar på sommaren och även på vintern. Detta kan leda till betydande besparingar på lång sikt.

Dessutom är solceller och batterilagring förnybara energikällor som inte avger några växthusgaser, vilket minskar den negativa påverkan på miljön. Genom att optimera systemet och anpassa batterilagringen efter din dagliga elförbrukning kan du också minska dina elkostnader ytterligare.

Ett annat fördel med solceller och batterilagring är att systemet kan hämta in elpriset automatiskt och ladda batteriet när det är som billigast. Detta kan bidra till att minska effekttopparna i din elförbrukning och jämnt fördela belastningen på elnätet.

Genom att installera solceller med batterilagring kan du spara på elkostnader och skapa en jämnare belastning på elnätet, samtidigt som du bidrar till en bättre miljö.
 

  Vill du bli uppringd?


  Vanliga frågor om solceller och batterilagring

 • Varför vill man kapa effekttoppar?

  Effektabonnemang på elavtalet är i dag vanligt för företag och stora fastighetsägare där konsumtionen av el är större än för en villaägare. Elnätet i Sverige är gammalt och kapaciteten närmar sig vad nätet klarar av under intensiva perioder när många människor behöver el samtidigt. Vid dessa tillfällen uppstår effekttoppar – många vill ha ut mycket effekt från elnätet samtidigt och då stiger priset. De som äger elnäten och levererar elen vill dämpa efterfrågan vid dessa toppar och sprida ut den över dygnet. Därför införs effekttariffer som innebär att du betalar mer för elen om du överskrider en viss förbestämd effekt (kW).

 • Kontakta oss redan idag

  Om du har frågor kan du enkelt kontakta oss genom att ringa, mejla eller lämna dina kontaktuppgifter i formuläret ovanför. Om du istället vill boka en tekniker, klicka på "boka tekniker" och fyll i formuläret.

  Därefter brukar vi generellt sätt göra ett platsbesök och sedan skräddarsy offerten efter dina behov, vid offertaccept får du en orderbekräftelse samt ett datum för utförande.

  Varför välja oss?

  DH Elkoncept är en certifierad elektrikerföretag som har 18 års erfarenhet av elinstallationer. Under åren har vi breddat vår kunskap och erbjuder dig de bästa och tryggaste lösningarna inom många olika områden såsom säkra elinstallationer, installation av smarta hem, installation av solceller med batterilagring och installation av elbilsladdare.